Line-up

Sortie Blues 202309-09-2023


Het grootste kleinste bluesfestival van Vlaanderen


Big Bill en Band


Armand Hombroeckx beter bekend als Big Bill staat dit jaar 50 jaar op het podium. Armand zal dan ook het beste van zichtzelf komen geven. Big Bill is een levende blueslegende in leuven en omstreken. Het Leuvens blueswonder bracht In totaal drie albums uit.

Big Bill staat voor rauwe blues en rock-'n-roll in het Leives.

De bekendste hit is zonder twijfel "Ene mee hesp",

Andere hits die u zeker ook zal kennen zijn  "De kroege van d'Aa Met" "Voordeur blues" "Stoose blues en "Vismarkt boogie".


In 1975 heeft hij de eerste editie van Rock Werchter geopend en in 1982 stond hij ook op de eerste editie van Marktrock. Als Leuvenaars konden we natuurlijk niet achterblijven en heeft onze Armand Sortie Blues 2019 in stijl afgesloten. Iedereen die er bij was kan het beamen, wat een legende.


Het is duidelijk dat u deze uitstekende live-artiest niet mag missen. 


Doug MacLeodDoug MacLeod is een levende legende in de blueswereld. Met zijn unieke stemgeluid, vingervlugge gitaarspel en diepgaande teksten heeft hij over de hele wereld een trouwe schare fans verzameld. Met meer dan vijftig jaar ervaring heeft Doug MacLeod een indrukwekkend repertoire opgebouwd en talloze prijzen gewonnen, waaronder meerdere Blues Music Awards. Dit jaar heeft hij nog de

Acoustic Artist Award gewonnen!.


Gedurende de avond zal Doug MacLeod zijn kenmerkende mix van Delta-blues, Texas-blues en Americana ten gehore brengen. Hij neemt je mee op een muzikale reis door zijn leven en de vele uitdagingen die hij heeft overwonnen. Zijn eerlijke en oprechte benadering van muziek raakt recht in het hart en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.photo credits: Freddy Vandervelpen

Lightnin’ Malcolm


Lightnin' Malcolm heeft zijn muzikale stempel op de wereldkaart gezet met zijn unieke stijl van Hill Country Blues. Hij heeft samengewerkt en opgetreden met grootheden zoals Jimbo Mathus, Cedric Burnside, Robert Belfour, North Mississippi Allstars en vele anderen. Zijn dynamische gitaarriffs, doordrenkt met funk en rock, gecombineerd met zijn krachtige stem, creëren een onvergetelijke ervaring voor bluesliefhebbers van alle generaties.


Hij geeft een moderne draai aan de traditionele blues, terwijl hij trouw blijft aan zijn roots. Bereid je voor op hypnotiserende grooves, hartverscheurende teksten en een ongeëvenaarde podiumaanwezigheid die je meeneemt naar de diepste hoeken van de ziel.


Michael van Merwyk featering Steven De bruyn

De twee meter lange reus is allesbehalve een nieuwkomer. Hij leerde zijn vak in de huisband van een van de beruchtste bluesclubs in Duitsland, de ROADHOUSE in Rheda-Wiedenbrück. Hij jamde en feestte met muzikale legendes zoals Jimmy Rogers, Larry Garner en Jimmy Johnson. Zijn muzikale persoonlijkheid is even geliefd bij internationale muzikanten en organisatoren, dus hij was een van de weinige Europeanen die twee keer werd uitgenodigd voor het gerenommeerde "Lucerne Bluesfest" en speelde op cd's van onder andere Larry Garner en Big Daddy Wilson, en begeleidt hen op hun tours.

Vorig jaar was Steven De bruyn al aanwezig op Sortie Blues samen met Roland. Dit jaar komt hij terug en neem hij Michael van Merwyk mee. 


Als singer-songwriter combineert Steven De bruyn zijn virtuositeit op de mondharmonica met zijn indrukwekkende vocale talent. Zijn liedjes zijn doordrenkt van emotie en nemen je mee op een reis vol verhalen en melodieën. Met zijn krachtige stem en meeslepende teksten weet hij het publiek telkens weer te raken.

Steven De bruyn heeft ook naam gemaakt als muzikale vernieuwer. Hij experimenteert voortdurend met nieuwe klanken en stijlen, waarbij hij invloeden uit verschillende genres, zoals blues, jazz, folk en wereldmuziek, combineert. Zijn unieke benadering van de mondharmonica en zijn vermogen om verschillende stijlen naadloos te integreren, maken hem een pionier in de muziekwereld.

Özgür Hazar's Blues Syndicate is een verzameling van getalenteerde muzikanten die de blues tot leven brengen met hun virtuositeit en energieke optredens. De band, onder leiding van Özgür Hazar op gitaar en zang, is bekend om zijn unieke mix van traditionele bluesinvloeden met moderne elementen. Ze weten moeiteloos te schakelen tussen intense bluesrock en soulvolle ballades, waarbij ze de essentie van de blues op een frisse en eigentijdse manier interpreteren.

Met hun meeslepende uitvoeringen en dynamische interactie op het podium weten Özgür Hazar's Blues Syndicate het publiek te betoveren. De bandleden, stuk voor stuk ervaren muzikanten, hebben een uitstekende chemie en vullen elkaar perfect aan, wat resulteert in een onweerstaanbare muzikale ervaring.

Los Chupitos

Een duo rasmuzikanten met Alejandro Jerez (gitaar & vocals) en Ruben Bertrands (harmonica & vocals). Two cowboys on the loose, from the street to the stage and back …, beïnvloed door Muddy Waters, Johnny Cash en Doc Watson. Fingerpickin' country ontmoet down 'n dirty blues.

Red Red

Psychedelic Turntable Blues!!!

R E D R E D (USA/BE) is net dat wat je krijgt wanneer je een Amerikaan (gepokt en gemazeld in the Blues, met een fetish voor etnische muziek) samen brengt met een Turntable Dude, een bebaard Soul bassist, een Jazzdrummer en een Sweet Psychedelisch gitarist van bij ons. Recht uit de Europese crossroads, blijkt Red Red een onwaarschijnlijke kruisbestuiving tussen psychedelische tunes, 70ies gitaarrock, blues en turntablisme. Daardoor krijgt deze band al snel een unieke sound...misschien is het wel Psychedelic Turntable Blues ! ? Flirtend met Traditionals en eigen werk, daar waar oude en nieuwe stuff in harmony elkaar weten te vinden, is de plek waar R E D R E D graag verblijft.